به دلیل در دسترس بودن مواد لازم و راحت بودن طرز تهیه فرنی یکی از بهترین و دوست داشتنی ترین دسرها محسوب میشود فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و مواد ترکیبی آن حاوی ویتامین ب و مفید برای بدن هستند. اگر به جای شکر در آن عسل بریزید تبدیل به یک معجون لاغری بی نظیر می شود.

 

 

مواد لازم برای تهیه فرنی:


شیر     3 لیوان
آرد برنج     1 لیوان
 آب      3 لیوان
 شکر      2/3 لیوان
 گلاب      3 قاشق غذاخوری
 زعفران      به مقدار لازم

 

 
طرز تهیه فرنی:


فرنی طرز تهیه های مختلفی دارد و به صورت های مختلف پخته میشوند. به صورت معمول ابتدا باید آرد برنج و شکر را در آب سرد حل کنیم و روی حرارت بگذاریم تا کم کم به جوش بیاید.

 

بعد حرارت را ملایم تر می کنیم تا پخته شود. به این نکته هم توجه کنید که باید فرنی را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد و گلوله نشود.

 

کمی که آرد خودش رو باز کرد، شیر رو کم کم اضافه می کنیم.

 

و در مرحله ی بعد گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و آن قدر روی حرارت ملایم هم میزنیم تا به غلظت دلخواه برسد.

 

فرنی از غذاهای بسیار مقوی می باشد و طرز تهیه فرنی نیز بسیار راحت است.

 

 خواص غذایی فرنی:

 

فرنی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است

 

فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و موادترکیبی آن حاوی ویتامین ب و مفید برای بدن هستند اگر به جای شکر در آن عسل بریزید تبدیل به یک معجون لاغری بی نظیر می شود. یکی از وعده‌های خوراکی بسیار خوشمزه که در گذشته به عنوان یک خوراکی چاق کننده شناخته می‌شد بر اساس پژوهش‌ های جدید برای تناسب اندام بسیار مفید است.

 

 فرنی باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا زیاده‌روی و یا به موقع مصرف نکردن‌ آن می‌تواند زیان‌بار باشد. مصرف آن بعد از وعده غذایی اصلی توصیه نمی‌ شود زیرا به خاطر کالری بالا باعث افزایش وزن و بالا رفتن تری‌گلیسیرید می‌شود.

 

طرز تهیه فرنی قالبی :

 

 

فرنی را با یک لیوان شیر یک قاشق غذاخوری آرد برنج یک قاشق غذاخوری و نیم شکر زعفران دم شده مقداری گلاب یک قاشق غذاخوری و کره بیست گرم با هم مخلوط روی حرارت کم هم زدم تا غلیظ شود، شکلات تخته را با یک قاشق غذاخوری نوتلا با یک قاشق غذاخوری روغن مایع روی بخار کتری گذاشتم ذوب شود و یکدست شود البته بدون نوتلا هم می توانید ولی نوتلا غلیظ و یکدست می کند شکلات ذوب شده را داخل قالب سیلیکونی را دور تا دورش شکلات می مالیم و داخل  یخچال می گذاریم تا ببندد فرنی را داخل قالب می ریزیم می گذاریم تا خودش را بگیرد و خنک و سفت شود و سرو کنیم و می توانیم روی آن را هم شکلات آب شده بریزیم بگذاریم ببندد ولی من چون خیلی شکلاتی و شیرین می شود این کار را نکردم خیلی خوشمزه است حتما امتحان کنید.

 

طرز تهیه فرنی سه رنگ مناسب ماه رمضان

 

مواد لازم برای فرنی سه رنگ :


 شیر      2 لیوان
 آرد برنج      2 قاشق سوپخوری
 شکر     4 قاشق
 گلاب     2 قاشق
کاکائو     1 قاشق
زعفران حل شده     1 قاشق
کره به دلخواه     مقداری

 

طرز تهیه فرنی سه رنگ :

 

 

 

ابتدا شیر سرد را در  قابلمه مورد نظر بریزید. سپس آرد برنج را اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا آرد در شیر سرد حل شود. مواد را روی حرارت  ملایم بگذارید و پیوسته هم بزنید تا آرد برنج در شیر گلوله گلوله نشود.

 

هنگامی که کمی غلیظ شد، شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا قوام لازم برای فرنی بدست آید. مقداری کره هم در این مرحله اضافه نمایید.

 

حال فرنی را سه قسمت کنید و در ظرف های جداگانه بریزید. مقداری زعفران آب کرده را در یک ظرف اضافه کنید تا فرنی زعفرانی رنگ درست شود. برای تهیه فرنی کاکائویی هم پودر کاکائو را با 2 یا 3 قاشق آب روی حرارت هم بزنید و سپس در ظرف دوم بریزید و هم بزنید. در نهایت سه ظرف فرنی مختلف خواهید داشت. می توانید هر سه رنگ فرنی را در لیوان یا ظروف مخصوص دسر به صورت چند لایه بریزید و تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.

 

منابع :

بخش آشپزی بیتوته