در این مطلب طرز تهیه سه نوع غذای محلی محبوب ایرانی را برایتان آورده ایم.
آبگوشت قورمه سبزی (همدان)
مواد لازم:
سبزی قورمه: 250 گرم
گوشت آبگوشتی چرب: نیم کیلو
لوبیا چیتی یا قرمز: 1 پیمانه
لیمو عمانی (متوسط): 4 عدد
پیاز (سرخ شده): 2 عدد
تخم مرغ: 2 عدد
سیب زمینی (متوسط): 2 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
ماست: به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت با استخوان و چرب را کمی سرخ می کنیم. سبزی، لوبیا چیتی و پیاز سرخ شده را با نمک و زردچوبه و فلفل می گذاریم نیم پز شود. لیمو عمانی را خرد کرده و هسته های آن را بیرون می آوریم و با سیب زمینی پوست کنده و تکه شده داخل گوشت می ریزیم. در پایان پس از پختن مواد دو عدد تخم مرغ را جداگانه می شکنیم و در غذا مخلوط می کنیم و داخل ظرف می ریزیم و هم می زنیم و حرارت را خاموش می کنیم. این آبگوشت را با ماست مصرف می کنیم.
کولی غورابیج (شمال ایران)
راضیه عمادی
مواد لازم:ماهی کولی: نیم کیلومغز گردو: 150 گرمنعناع، چوچاق، حلواش و گشنیز: 250 گرم(چوچاق و حلواش از سبزی های بومی هستند. اگر در دسترس شما نمی باشد از ریحان و مرزه استفاده کنید.)شکر (در صورت چاشنی دار بودن): یک قاشق سوپ خوریآب: 4 لیوانآبغوره: یک قاشق سوپ خورینمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گردو را پس از آسیاب کردن با 4 لیوان آب می گذاریم بپزد و به روغن بیفتد. پوست ماهی کولی را می گیریم و کمی نمک و زردچوبه به آن می زنیم و در روغن سرخ می کنیم و به گردوی به روغن نشسته اضافه می کنیم. پس ماهی کولی سرخ شده، نمک، فلفل، زردچوبه، شکر و آبغوره را اضافه کرده روی حرارت خیلی ملایم می گذاریم دو جوش بزند و به روغن بیفتد، سپس با نان یا کته میل می کنیم.
خورشت سیروشوید (ماسوله گیلان)
بیتا منوچهری
مواد لازم:
گوشت راسته بدون استخوان: نیم کیلو
سیر: 5 تا 6 حبه
باقلا تازه: 1 پیمانه
روغن: به میزان لازم
تخم مرغ: 2 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را ریز یا به صورت قیمه ای خرد می کنیم، کمی تفت می دهیم و با مقداری آب و نمک و زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم. باقلا را از یک پوست بیرون آورده و به گوشت که هنوز کاملا پخته نشده است اضافه می کنیم. سیر را پوست گرفته خلال کرده و در روغن کمی سرخ می کنیم و به بقیه مواد اضافه می کنیم تا غذا کاملا بپزد و جا بیفتد.
تخم مرغ ها را می شکنیم و با چنگال می زنیم و یا درسته داخل غذا می ریزیم و بهم می زنیم. کمی نمک و زردچوبه هم به خورشت اضافه می کنیم و بعد از جا افتادن با کته یا برنج صافی میل می کنیم.
منبع : بیوته